lördag 22 november 2008

Melodikryss 47 2008-11-22

Fotbollsallsvenskan är ju som bekant avslutad för året och har nu vinteruppehåll. Grattis säger vi till Kalmar FF!!Någon som inte gör säsongsbetonade uppehåll är Anders Eldeman, utan han kör på med Melodikrysset året runt.

Dagens första halvlek inleddes med en duett med Linda Bengtzing och Markoolio, "Värsta Schlagern". Vi fick höra den svenska versionen trots att det finns en finsk d:o, fast den kommer kanske i ett senare program.

Några minuter in i matchen var det så dags för Evert Taube att göra ett inhopp. "Allt bakom oxar tio från stadens sus och dus, jag reste klockan nio, mitt mål var Santa Cruz. Med tio ton på kärran, gitarren i min hand, jag spelade för Herran och sjöng om Pampas land" är den inledande versen i hans "Oxdragarsång"

Cliff Richard den gamle spjuvern och tänkbar innermittfältare rev sedan av "Congratulations" från 1968, ett år som inte innefattadenågot fotbolls-VM :(

Spanien är ett land som man inte får räkna bort i fotbollssammanhang. Melodin La Cucaracha som kommer därifrån, handlar om de kanske inte så livligt eftertraktade husdjuren kackerlackor, fast man kanske kan spela något med dem...?

En som inte platsar i min startelva fick i alla fall komma till tals idag. Från årets melodifestival framförde Patrik Isaksson sitt eget alster "Under mitt tunna skinn"

En av fotbollens giganter Tyskland representerades med "Alla fåglar kommit re´n" där apostrofen skulle uteslutas, förmodligen en teknisk habrovink.

Så, strax innan halvtidssignalen dök kanske årets störta överraskning upp på planen, ja åtminstone musikaliskt. Lena Olin framförde (hoppas hon inte gett upp filmkarriären) Mats Paulsons "Sommarbrevet"

Inte direkt några överraskningar på avbytarsidan efter pausvilan, utan säkra kort i form av Bryan Adams som sjöng "All for Love" ur Kevin Costner-filmen "The Three Musketeers". Bryan skrev låten tillsammans med backkollegorna Rober John "Mutt" Lange och Michael Kamen. En svensk version av låten dök upp när några grabbar från idol gick samman i en grupp kallad E.M.D.

Sedan så gjorde Kjell Bergqvist och Cecila Frode debut, vi fick lyssna till ledmotivet ur tv-serien "Mäklarna" från 2006.

Sedan så rörde lagledaren Anders till det lite för oss betraktare, men om jag fattat det rätt så var det nudister han var ute efter.

Lite långväga hjälp i anfallet fick vi av "ET", Steven Spielbergs mästerverk om en vilsegången långväga gäst. Musiken i hans filmer komponeras som bekant av John Williams, och han var inte utbytt idag heller.

En som borde fått rött kort för oanständigt uppträdande däremot är Jessica Simpson, som dagen till ära fick komma till tals med "A Public Affair" (Rysningar...)

Och på övertid så gick tre små gummor i mål i Nora? Där hade de fröjdats hela dagen med att åka karusell och äta karamell.

Hej då - fotbollstå

1 kommentar: