lördag 24 januari 2009

Melodikryss 04/09 2009-01-24

Återigen ett kryss som vållade mig, dock inte allt för stora, bekymmer.  Fast början var det inga som helst probem med, allas vår egen hemsömnadsartist, Lena PH gengjöd i "Delirium". 
Det var det andra inslaget som till en början inbjöd till lite grubblerier, men väl när dimmorna skingrat sig så förlöstes för mig Evert Taube's "Eldarevalsen" En gång i tiden framförd av Håkan Hellström, gud förbjude!!

Sedan så fick vi lyssna till Ernfrid Ahlins melodi "I min lilla, lilla värld av blommor". Den ingick i filmatiseringen av Rännstensungar, senast 1974 och då med Cornelis i framträdande roll.

Jag är även ett stort fan av "På Spåret" som går av stapeln på fredagskvällarna i en av public service-kanalerna. Igår (läs fredag) så var det dags för gruppfinal med bl a Siw Malmqvist i sällskap med David Bexelius. De lyckades direkt kvalificera sig till semifinal om jag fattat det rätt, men vad de har där att göra är för mig en gåta, det var inte många rätt men de lyckades som sagt att vinna. Rätt hade Siw däremot när hon sjöng in "Mamma, är lik sin mamma" som nästan blivit som ett signum för henne.

Därefter gjorde Cardigans entré, här tillsammans med Tjuren från Wales, Tom Jones i "Burning Down The House" som följdes av ett litet bekymmer till för egen del. En av Sven Ingvars slagdängor framfördes av en dansk motsvarighet, Richard Ragnvald och det dröjde ett bra tag innan det gick upp för mig att det var "Vid Din Sida" som ämnades, skäms ta mig faan...

Sedan så passerade vi lingonröda tuvor i "Flickorna från Småland" och genomled (i varje fall så tyckte min bättre hälft så) därefter Igor Fjodorovitj Stravinskijs "Våroffer" från 1913.

Lars Roos, den gamle räven fick ett litet hörn med i detta kryss, han gestaltade musik ur filmatiseringen av Jules Vernes bok "Jorden Runt på 80 dagar" där man såklart är mycket behjälpt av ett pass.
Mer filmmusik, nämligen ur den mycket sevärda "Amelie från Montmartre".

Musikaliska storheten bjöds vi även denna gång, dels i form av Coldplay, som här framförde "Lost" samt Alf Pröysen som dagen till ära fick sjunga om sitt skötebarn - Teskedsgumman.

Men, jag höll alldeles på att glömma stoheten själv, Count Basie som här fick lira sin "April in Paris".

Fram till påsk - dricker vi ka(a)sk! :P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar