söndag 19 oktober 2008

Melodikryss 2008-10-18

Som så många andra lördagar under mitt snart halvsekelförflutna liv låg jag kvar i sängen, avnjutandes ett glas stärkande starkt espressokaffe och både lyssnade och löste melodikrysset.
En kuriositet av hög grad infann sig när vinnarlistan för föregående veckas kryss lästes upp. Förstapriset vanns nämligen av en person som valt att just skriva om melodikrysset och delge sin syn på vilka de rätta svaren är i sin blogg och som tillsynes har en stor läsekrets bland just melodikryssare.
Det som om möjligt är ännu mer kuriost är det faktum att nämde vinnare efter programmet bloggar om att han/hon inte skickat in något svar...

Nog om det, dagens kryss kom att te sig lite småknepigt fast början rönte inte några direkta problem, Henry Mancinis välkända tema fråm Rosa Pantern-filmerna var det som inledde sessionen.
Mer filmusik bjöds vi på genom Pierce Brosnan och Meryl Streeps försorg från Mamma Mia, jag måste nog försöka se den filmen, blev lite impad på sånginsatsen av dem båda.

Inte direkt film men i alla fall skådespeleri stod att finna i ledmotivet i tv-serien Dad's Army, på svenska döpt till Krutgubbar. Mer skådespelare i dagens program gestaltades av Nils (Nisse) Alroth i ett sångnummer författat av Henry Franzen.

En favvotjej för Anders Eldeman verkar Tess Merkel vara, idag liksom tidigare i programmet sjungandes tillsammans med pudelrockarna Poodles. Flera favoriter som återkommer gång efter annan och så även idag var Evert Taube med en visa vars titel ligger döljd i dunkel för mig, Helen Sjöholm med Du är min man samt Orsa Spelemän som dagen till ära rev av med Orrängsvalsen.

80-talsgrupper var vi inte heller förskonade av en dag som denna :P
Pointer Sisters, med systrarna Anita, Bonnie, Ruth och June svängde loss med I'm so excited och väderkollegorna, Weather Girls ( Martha Wash and Izora Armstead), sjöng om regnande män, fast Anders spelade en minst lika trevlig visa om kor istället.

Ett melodikryss av dignitet måste även innehålla något från musikalscenen och dagens framträdande var hämtat ur Leonard Bernsteins West Side Story. Som sagt lite småknepigt var det nog, men inget som föranledde några krisåtgärder utan jag kan sova gott kommande nätter och se fram emot nästkommande lördag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar