söndag 29 mars 2009

Tänndalen dag 2

Så har då reveljen gått söndag morgon. 04.30 vintertid (en timme senare för de som redan ställt om sina klockor) slog Janne upp sina ljusblå och påbörjande bestyren som måste göras innan en utcheckning och fortsättning på loppet kan göras.
Om allt går vägen och gud vill så planerar Jan-Åke att checka ut från Tänndalen ganska precis ett halvt dygn efter det att han checkade in, d v s 07:00.

 

Etappen mellan Ljungdalen och Tänndalen skördade offer bildligt talat. Nu strax över sex på morgonen sommartid (en timme tidigare för dem som varit lata med att ställa om klockhelevetet) kunde man räkna in åtta ekipage som brutit här i Tänndalen. Förutom Jan-Åke så är det tre ekipage till som ännu inte har checkat ut, så listan kan komma att växa.

Update:

Jo, listan växte - två ekipage till såg sig tvugna att kasta in handduken. 
Men glädjande nog kan vi konstatera att Jan-Åke efter 12 timmar och 19 minuters vila här i Tänndalen checkade ut för en 83 km lång etapp med slutmål Grövelsjön i Dalarna.Se upp Gundeman, nu kommer vi...:! :D

2 kommentarer:

 1. Vilket påfund att ändra klockan just den natten när man behöver den som bäst...
  Här hemma har barnen många undringar om hundarna. det vart lugnt när de hade pratat med pappa och fått allt klart. Ni gör ett KANON jobb alla som hjälper Janne. Lycka till idag!

  SvaraRadera
 2. Syster från Skåne m familj29 mars 2009 13:34

  Vi försöker förklara och berätta för våra barn Adam & David vad "morbror" Janne utsätter sig för med sina hundar. De har lite svårt att förstå, varför han behöver gå och leda hundarna, när man "bara" ska styra och åka med på släden i deras värld.
  Tack så mycket för detta forum, så även vi kan följa med lite i händelserna!
  Vi håller alla tummar och tår att det går bra hela vägen för både hundar och förare. Ni på marktjänst gör ett fantasiskt jobb. Lycka till allihop!

  Kram från syster med Familj!

  SvaraRadera